Vid köksrenoveringar är det lätt att fokusera för mycket på detaljerna så som färg, materialval, valet av produkter med mera. Något som behöver vara med redan i planeringsstadiet är elen. Ett kök behöver vara smidigt att använda och ofta brukar det finnas alldeles för få eluttag. Antalet, var de ska placeras, var det ska finnas strömbrytare och takuttag är något som lätt missas eller felbedöms.

Placering av eluttag i köket

Eluttag kan behövas på flera ställen i köket för diverse köksmaskiner, vitvaror, lampor och övriga elprodukter. Här krävs en noggrann planering utifrån både planlösning, ytor och vardagsrutiner. När du anlitar oss på Malmö Köksmontering AB får du hjälp av hantverkare med lång erfarenhet inom köksrenoveringar och vi har även kompetens inom företaget för elarbeten. Vi tar därför hänsyn till dessa behov och allt annat som behöver vara med i planeringen, när vi tar fram ett designförslag åt dig som kund.

Installation av dolda eluttag för ett snyggare kök

En smart lösning för att få ett snyggare kök om man tycker det är fult eller förstör inredningen med uttag för elen är att installera dolda eluttag. Dessa fälls ofta in i en köksö eller bänk och tas fram med hjälp av en pop up-funktion. Uttagen syns inte när de är nedfällda och tar därför inte upp någon arbetsyta samtidigt som de snabbt kan tas fram för att använda en köksmaskin. Perfekt framför allt för mindre kök med begränsad yta.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakta oss
close slider